Wat is een informatieanalyse?

Een goed uitgevoerde informatieanalyse beschrijft niet alleen de behoeften van de klant, maar benoemt alle informatie die nodig is om een proces of bedrijfsfunctie goed te kunnen uitvoeren. En checkt vervolgens of proces en benoemde informatieobjecttypen ook in lijn met elkaar zijn. De kracht van een informatieanalyse zit in de details. Alle objecttypen worden gedefinieerd en onderlinge relaties benoemd. Met deze gegevens is het vervolgens mogelijk om een informatiemodel op te stellen. Modelleertechnieken die hierbij gebruikt worden zijn Entity-relationship-diagrams (ERD) of Unified Modeling Language (UML). Naast het informatiemodel is ook het procesmodel van groot belang. De combinatie van proces- en informatiemodel maakt het mogelijk om een transformatiematrix (CRUD) op te stellen. Op deze manier kan de kwaliteit van beide modellen worden gevalideerd door te checken of ieder object in het proces wordt gebruikt en of iedere processtap informatie gebruikt of oplevert die nodig is om het eindresultaat te bereiken.
Projectleider inspectiedienst over V&M-er
“Hij heeft de analyses voortreffelijk gedaan. Het project was heel complex. Hij bijt zich er goed in vast, verdiept zich. Hij heeft goede schriftelijke en mondelinge adviesvaardigheden, zijn adviezen zijn altijd goed onderbouwd. Hij is nog jong en heel erg slim. Pakt dingen snel op, weet zelf wat hij moet doen. Ik heb een heel goede indruk van hem. Hij is een belangrijke schakel in het project, die je echt tot het einde wilt betrekken. Qua ontwikkeling: hij heeft veel in zijn mars. Zeker voor complexe zaken.”

Een informatieanalyse bij Vellekoop & Meesters

Besluit je bij ons een informatieanalyse te laten uitvoeren, dan hebben wij de specialisten in huis die dat grondig zullen uitvoeren. Zij hebben de benodigde kennis van de informatiestromen en de bedrijfsprocessen. Een informatieanalyse van Vellekoop & Meesters is robuust en duurzaam. Een goed informatiemodel gaat lang mee en is voorbereid op toekomstige wijzigingen, bijvoorbeeld in wetgeving. Meer weten over onze methoden of mensen, neem dan contact op.