Vacature (senior) adviseur

Herken jij het belang van een goede informatievoorziening voor elke organisatie? En wil jij door middel van scherpe analyses, inhoudelijke kennis én goede adviesvaardigheden een waardevolle bijdrage leveren aan maatschappelijk relevante vraagstukken? En dat alles met ambitieuze, ondersteunende en gezellige collega's als thuisbasis?
Lees dan verder!

Dit ga je doen

Als Business Consultant bij Vellekoop & Meesters (V&M) werk je aan oplossingen op het gebied van organisatie-, informatie- en/of datavraagstukken bij grote organisaties. Je zorgt dat je snel de klantomgeving doorgrondt en op basis daarvan werk je aan een haalbaar advies. Voor ons stopt het daar niet bij. Je zorgt er namelijk ook voor dat je de medewerkers en het management van de klant helpt en overtuigt van de oplossing en bent betrokken bij de uitvoering en implementatie van het advies. Naast je adviserende werkzaamheden, werk je ook daadwerkelijk hands-on mee met klanten. Bijvoorbeeld in het opleveren van een procesanalyse, het implementeren van data gedreven werken of het creëren van een blauwdruk voor de enterprise-, informatie of data-architectuur.

V&M is gespecialiseerd in het werken voor overheidsorganisaties. In je werk lever je een bijdrage aan de publieke zaak en gebeurt het regelmatig dat het resultaat van jouw opdracht belandt op het bureau van de Minister of op de voorpagina van je nieuwsapp.

Gemiddeld werk je minimaal een jaar aan één project en regelmatig werken verschillende V&M collega’s voor dezelfde opdrachtgever. Deze langdurige betrokkenheid bij de opdrachtgevers, maakt dat jij het verschil kan maken.

Als adviseur bij V&M kan je agenda er in een gemiddelde week als volgt uitzien:

Wie zijn wij?

Werken voor Vellekoop & Meesters betekent dat je komt te werken voor een onafhankelijk adviesbureau met ruim 25 jaar ervaring bij met name overheid en not-for-profit organisaties. Een adviesbureau dat waarde hecht aan de ontwikkeling van haar medewerkers en de kwaliteit die we leveren aan onze klanten. Op deze website kun je ook nader kennis maken met ons team en lezen over enkele projecten waar wij nu aan werken.

Ook tijdens jouw opdracht onderhoud je nauw contact met je collega’s van V&M. Indien (weer) mogelijk doen wij dit op de vaste kantoordagen in Hoevelaken en anders spreken wij online af. Zo zien wij elkaar elke 2 weken voor onze stand-up van V&M Doet! en hebben we één keer per maand een sessie waarin kennisdeling en updates centraal staan. Daarnaast hebben collega’s onderling contact voor het uitvoeren van een taak vanuit V&M doet! of om samen te werken aan een onderdeel van iemands opdracht. Ondanks dat we op elk moment graag over (de inhoud van) ons werk praten is er ook tijd voor ontspanning. Zo hebben wij jaarlijks een V&M-weekend, eindejaarslunch en nieuwjaarsdiner. Daarnaast worden er verschillende uitjes georganiseerd zoals een zeezeilsessie in Kroatië, een workshop poolen, of bijvoorbeeld online pubquizzen. Voldoende gelegenheid dus om je naast je werk voor de klant, ook thuis te voelen bij V&M en je collega’s.

Even wat feitjes over die collega’s:

  • De gemiddelde leeftijd ligt rond de 38 jaar, verspreid van 26 tot 55 jaar 
  • De huidige collega’s wonen verspreid over 5 provincies: Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht, Flevoland en Gelderland.
  • Wat de collega’s zelf zeggen over hun werk bij Vellekoop & Meesters:
Jos Overbeek
“Ik wil geen nummer zijn bij een groot consultancybureau maar bij een bedrijf werken waar je zichtbare resultaten kan boeken die ertoe doen. Dat heb ik bij V&M gevonden.”
Jesse Dijkman
“Tijdens mijn afstuderen bij V&M merkte ik dat collega’s passie hebben voor de inhoud van het vak en voor kwaliteit gaan. Ik voelde me hier direct op mijn plaats. Er is veel ruimte om je eigen ontwikkeling vorm te geven en in verschillende klantomgeving te werken. Precies wat ik zocht: veel afwisseling vanuit een prettige thuisbasis.”
Xandra Maan
“Ik vind het erg fijn om opdrachten uit te voeren samen met één of meer V&M collega's. De drive om op inhoud en analyse de beste te zijn wordt gecombineerd met een zeer goede sociale band onder de collega's. Daardoor voelde ik mij binnen een korte tijd al echt thuis in deze organisatie. ”

Hoe komen wij samen vooruit?

Je zit dikwijls aan tafel met een collega, die optreed als accountmanager, om het reilen en zeilen van je opdracht te bespreken. Binnen V&M is er een sterke collegiale cultuur waarin klankborden en positieve feedback de norm is. We zijn direct en eerlijk en geloven dat we zo het beste uit elkaar halen.

Afhankelijk van je ervaring en ambitie kan je rollen invullen of toegroeien naar rollen zoals Business- of Informatiearchitect, Projectleider, Senior Data analist, Implementatiemanager, Informatiemanager of Strategisch Adviseur. Om je daarin te ondersteunen ontvang je coaching en mentoring op inhoud en adviesvaardigheden. Daarnaast wordt je opgeleid en gecertificeerd in gangbare methoden en technieken zoals Prince2, Scrum, SAFe, TOGAF en Archimate. Ons interne IRIS-raamwerk biedt methoden en technieken om klantvraagstukken gestructureerd en gedegen aan te pakken. Naast een IRIS-Essentials opleiding organiseren we geregeld interne IRIS-verdiepingssessies.

Doormiddel van een flexibele beloning stimuleert V&M ieders betrokkenheid bij ons eigen bedrijf. Hiervoor worden met elke medewerker smart targets afgesproken die betrekking kunnen hebben op de inzet (zowel intern als extern), profilering, acquisitie en ontwikkeling van adviesvaardigheden. Deze smart targets zijn gericht op de groei van V&M én jouw groei.

Hier herken jij jezelf in:

  • Scherp, slim en doordacht. Dat zijn kernkwaliteiten van iedere V&M-er.
  • Je hebt hart voor de publieke zaak. V&M-ers kiezen voor een specialisatie in (uitvoerende) overheidsorganisaties omdat ze graag werken in een positie waar je maatschappelijke impact kan hebben. Ervaring in het werken bij overheidsorganisaties is een pré.
  • Je hebt een academische opleiding en kennis van / affiniteit met bedrijfskunde, modelleren en IT. Dit kan een opleiding Informatiekunde zijn, maar ook een andere opleiding waarin logica en conceptueel denken een belangrijke rol speelt. Informatiekundige methoden en technieken kunnen we je leren, de capaciteiten en motivatie om te excelleren in dit vakgebied breng je zelf in.
  • Je hebt 5 tot 10 jaar relevante werkervaring. Gezien de organisatieopbouw en de marktvraag zoeken wij nu vooral mediors en seniors.
  • Je hebt sterke analytische en sociale vaardigheden. De politiek-bestuurlijke context waarin V&M-ers werken vraagt veel van je verschillende adviesvaardigheden.

Wat je van ons kan verwachten

Wij bieden jou een omgeving waarin je jouw kwaliteiten kunt benutten en ontwikkelen. Je krijgt een grote mate van vrijheid in jouw opdrachtuitvoering en de rollen die je vervuld. Je kunt je snel ontwikkelen en wordt daar persoonlijk in ondersteund. We werken hard en gaan voor resultaat. Iedereen bouwt mee aan de organisatie - die vormen we immers samen. Wij bieden goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden die passen bij onze filosofie dat iedereen optimaal zijn werk moet kunnen doen en meedeelt in de opbrengst.

Je werkzaamheden verricht je (zodra dit kan en mag) bij klanten die zich voornamelijk in de Randstad bevinden. Daarnaast willen wij graag nieuwe collega’s verwelkomen die op de as Zwolle – Groningen wonen. Ook biedt het kantoor van V&M in Hoevelaken jou als adviseur voldoende ruimte en faciliteiten om te werken.

Geïnteresseerd?

Meer weten over werken bij Vellekoop & Meesters? Neem contact met ons op via 033 254 40 40 of per mail via onderstaande knop.

Je kunt ook direct een van onze collega's vragen naar hun ervaringen over werken bij Vellekoop & Meesters. De mailadressen en linked-in accounts staan bij hun profielen.