Wat is programmamanagement en waarom is het belangrijk?

Een programma is een tijdelijke samenwerking om een bepaalde strategie te verwezenlijken en programmamanagement is het beheren en aansturen van dat programma. Vellekoop & Meesters is een adviesbureau dat jou bij het opzetten en onderhouden van je programma’s kan ondersteunen zodat jij je doelen haalt of je strategieën verwezenlijkt. We werken veel samen met non-profit organisaties en ook met overheidsinstellingen om te adviseren, processen te optimaliseren en voorzieningen te verbeteren. Dat doen we door specialisten aan te leveren die we ook van begin tot eind begeleiden.

Waarom is programmamanagement zo belangrijk?

Het goed managen van je programma’s is bijzonder belangrijk. Door daar aandacht aan te besteden zorg je ervoor dat je programma van begin tot eind goed verloopt. Er wordt niet alleen gekeken naar de juiste opzet ervan, maar ook aan hoe het programma het beste ingevuld kan worden en hoe de projecten binnen het programma in het totale projectenportfolio van de organisatie passen. Terwijl het programma loopt zorgt men dat het goed gaat en dat problemen direct worden verholpen.
Projectleider inspectiedienst over V&M-er
“Hij heeft de analyses voortreffelijk gedaan. Het project was heel complex. Hij bijt zich er goed in vast, verdiept zich. Hij heeft goede schriftelijke en mondelinge adviesvaardigheden, zijn adviezen zijn altijd goed onderbouwd. Hij is nog jong en heel erg slim. Pakt dingen snel op, weet zelf wat hij moet doen. Ik heb een heel goede indruk van hem. Hij is een belangrijke schakel in het project, die je echt tot het einde wilt betrekken. Qua ontwikkeling: hij heeft veel in zijn mars. Zeker voor complexe zaken.”

Onze specialisten

Wij werken samen met specialisten die we zorgvuldig uitkiezen en selecteren. Ben jij op zoek bij een adviseur programmamanagement, dan weet je dus dat je bij ons een geschikte kandidaat ontvangt. We laten het daar overigens niet bij, want we begeleiden de kandidaat nauwkeurig tijdens het gehele project. We sturen ze aan, geven ze advies en feedback terwijl ze bij jou aan het werk zijn. Dat zorgt volgens ons voor een succesvoller project en ook een betere samenwerking.