Vacature informatieanalist

Ben jij iemand die gelooft dat een goed proces niet kan zonder goede informatievoorziening en vice versa, dan is onze vacature informatieanalist iets voor jou. Houd je ervan om processen te ontwerpen, te optimaliseren en data in zicht te brengen (modelleren)? En ben je in staat om dit begrijpelijk te presenteren op alle niveaus binnen onze klantomgeving? Dan ben jij de persoon die wij zoeken als informatieanalist.

Onze vacature informatieanalist

Als informatieanalist bij Vellekoop & Meesters ben je verantwoordelijk voor het bedenken en doorvoeren van oplossingen voor organisatie- informatie-, of datavraagstukken bij voornamelijk overheidsinstellingen. Je doorgrondt de klantorganisatie snel en houdt de klant scherp door de vraag achter de vraag te identificeren. Je bent betrokken van begin tot eind en verdiept je continu in relevante richtlijnen, wetten en beleid om op het kennisniveau van de klant te blijven. Jouw oplossingen hebben grote maatschappelijke impact, en dat motiveert je om je werk zo goed mogelijk te doen. Je werkt doorgaans aan meerjarige opdrachten, aangezien jouw oplossing veel impact heeft en je bij verschillende stadia betrokken bent en blijft. Je werkt intensief samen met de collega's van de klant en indien mogelijk ook met een collega van Vellekoop & Meesters. Vellekoop & Meesters is een onafhankelijk adviesbureau met ruim 25 jaar ervaring bij met name overheid en not-for-profit organisaties. De adviseurs analyseren en realiseren oplossingen voor complexe organisatie-, innovatie- en informatievraagstukken. Voor Vellekoop & Meesters speelt informatiehuishouding een centrale rol om organisaties en procesketens beheersbaar en optimaal te laten functioneren.
Projectleider inspectiedienst over V&M-er
“Hij heeft de analyses voortreffelijk gedaan. Het project was heel complex. Hij bijt zich er goed in vast, verdiept zich. Hij heeft goede schriftelijke en mondelinge adviesvaardigheden, zijn adviezen zijn altijd goed onderbouwd. Hij is nog jong en heel erg slim. Pakt dingen snel op, weet zelf wat hij moet doen. Ik heb een heel goede indruk van hem. Hij is een belangrijke schakel in het project, die je echt tot het einde wilt betrekken. Qua ontwikkeling: hij heeft veel in zijn mars. Zeker voor complexe zaken.”

Wat verwachten wij van jou?

Voor een functie als informatieanalist verwachten wij van jou dat je doordacht, scherp en slim bent, net als al je andere collega’s bij V&M. Andere vereisten: • WO-diploma richting informatie, organisatie en IT • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring • Een analytische en klantgerichte persoonlijkheid • Groot verantwoordelijkheidsgevoel Kennis van gangbare methoden en technieken, zoals UML, ERD, Prince2 en Agile Scrum, SAFe, Archimate en TOGAF zijn een pré.